• ERKEKLER, KADINLAR VE TEKNELER

    Stephen Crane'in öyküleri Recep Nas çevirisiyle Türk okuruyla buluşuyor.

  • CİNAYET MAHALLİNE DAVET

    Öykünün buz dağının altta kalan kısmını ısrarla okuyucuya bırakmaktan yana olan Murat Darılmaz, bozulan ve tükenmekte olan insan ilişkilerine davet ediyor bizi, “cinayet mahalline davet” eder gibi. Cinayet mahallinde insanlığın -kadın/erkek, usta/kalfa, amir/memur vb.- açmazları var.

  • KUMRUNUN SAKLISINDAN

    Güvercinleri değil kumruları severim ben. Kumru guguklarında saklı çocukluğuma erişebilmeyi… O okşayıcı sesle, çatıların ve çam dallarının arasından kasabamızın sabahına, gri mavi buğusuna dağılan huzuru, hüznü, yumuşaklığı nerede duysam dikkat kesilirdim.

  • MASUMLAR AĞACI

    Romanda, son yıllarda fantastik kurguyu tarihi dokunun içine yerleştiren bir akım öne çıkıyor. Gökhan Tok da bu kitabında Masumlar Ağacı’nı arayan Selçuklu, Moğol, Bâtîni, Haçlı gruplarını ve Bizanslıları masalsı bir dünyada topluyor, onları alternatif bir evrende maceraya sürüklüyor.

  • HİÇLİĞİN TENECİKLERİ

    Hiçliğin Tanecikleri’nde, Ingrid Jonker’ın Türkçeye ilk kez çevrilen şiirleriyle birlikte, sıra dışı aşklarının sıra dışı mektuplarını, hakkında yazılanları ve fotoğraflarını da bulacaksınız.

  • jazz

    Caz müziğinin aurasından şair ben’in varoluşuna, poetik algısına ve hakikatine dair bir dışavurum, ritmik ve mutlaka “kara” bir haykırış da denilebilir, bu kitaptaki şiir toplamına.

  • BEETHOVEN’IN ODASI

    Beethoven’ın Odası, ‘Otto Weininger’in Beethoven’ın odasında kendini öldürmesi’ teması üzerine, MedaKitap Tayfasının yazdığı öykü ve yazılardan oluşan bir ‘Ortak Kitap’.

  • KİRLİ TAHİR

    Bu kitap, 70’lerin sonu, 80’lerin başında Ankara’da yaşamış olan ve artık unutulmaya yüz tutmuş bir Ankara Delisi’ni; Kirli Tahir’i, yeniden hatırlatıyor.

  • RED

    Ali Hikmet Eren, Şiire verdiği uzunca bir aradan sonra yine bir red’le çıkıyor karşımıza.

  • JANIS'IN YÜZLERİ

    Janis’in Yüzleri, Serdar Aydın’ın ‘‘Aphrodisialar’’ adlı kitabıyla başlattığı bir üçlemenin ikinci öğesi. Şairin, adı ‘‘Jam Sesions’’ olan, ‘‘Caz ve Blues Şiirleri’’ alt başlığını taşıyan üçüncü kitabı da Medakitap Yayınlarında yayım sırasını beklemekte.

  • ESKİ MAHALLE

    M. Mahzun Doğan’ın altıncı şiir kitabı “Eski Mahalle”, yirmi beş yıl içinde yazılmış şiirlerden bir demet içeriyor. Bu anlamda şairin şiir serüvenini yansıtan bir antoloji de denebilir.

  • DENİZE DOĞRU

    Alfonsina Storni'nin şiirlerini dilimize Tozan Alkan kazandırdı.

  • ANKARA'DA EDEBİYAT : EMSAL/SİZ

    Bu kitapta Ankara’dan yola çıkıp, edebiyat düzleminde devam eden doyurucu söyleşiler sizleri bekliyor.

  • UYYYY... AHA!

    33 bölümlük bir şiir “Hayde… Hayde”… Horonların o vazgeçilmez seslenişi olan “Uyyyy… Aha!” adıyla kitaplaştı.

  • AKŞAM OLUR KARANLIĞA KALIRSIN

    Murat Darılmaz kısa öykü dilinin ulaşması gereken noktada yazıyor...

  • DERDİMİN DEVASI

    Bugüne dek popüler bilim yazılarıyla tanıdığımız Gökhan Tok bu kez karşımıza farklı bir tarzla çıkıyor.

  • ANKARA'NIN DELİLERİ

    Bir şair olan Ali Hikmet Eren’in bu "deli dolu" kitapta şiirsel üslupla aktardığı betimler, sıra dışı ve ilgi çekici.

  • NİLGÜN MARMARA METİNLERİ VE FRAGMANLAR

    Bu ikinci baskıyla, Serdar Aydın’ın emeğine ve Nilgün Marmara’nın aziz hatırasına yapılan saygısızlığın ortadan kaldırılmasını amaçlıyor Medakitap

KİTAPLARIMIZ

HUZUREVİ – ECE AYHAN’A – ALİ HİKMET EREN

huzurevi ayhan ece’ye… huzurevi bitkinliğine pera’nın…   eski yazı çocukluğumun dallarına basarak gene geçip devlet düzenli dersinden, -en arkasıydı sınıfın- kaldırdım orta parmağımı hırıltılı bir sesle; aldırma ayhan ece, aldırma. kendi kendinin terzisi bir kambur hangi eve sığacaktı ki! bütün okurların sana kokuşmuş güller gönderecek şiir bayramlarında– ___________ ayhan ece: …

AYRINTILAR...

SÖZ – ALFONSİNA STORNİ

Söz Ey doğa, bana şiiri, bu kıymetli armağanı Sunduğun için teşekkür ederim Ben, Kharoon’un küreklerini gösterdiği Kederli kadın. O tatlı söz olmasa bilmem nasıl yaşardım? Arabesk aşı boyasında Pasın bıraktığı iz gibi Kazıdım kendimi erkeklerin üstüne, iyi ya da kötü. Ve boşalttım göğsümdeki parfüm şişesini Pusuyu hissetmedim Ben, esmer deniz …

AYRINTILAR...

SORU – ÖZER AYKUT

Soru* resimli alışkanlık defteri; dört ortalı, kareli, alındı. bu başlangıç, darmadağın sabahın artık mevsimi umursamadığı günlerin ilkinde beyhude heves; yazmak… üstelik beyhude en sevdiğin kelimelerden biriyken, içimden geçen şey; soru en güzel başlangıçtır… peki neydi soru, neydi başlangıç? “hissettin mi?” geçenlere değil, gelenlere hatıra gibi baktığın ters curcuna, sildiklerini, bıraktığı …

AYRINTILAR...

NARKİSSOS – İLKER ÜLGEN – ÖYKÜ

Narkissos* Eriyordum. Sokak boştu.   Hızlı adımlar atmam gerekiyordu. Çünkü ayakkabılarımın eriyen tabanlarının evimin önünde izler bırakmasını istemiyordum. Sapsarı, minicik bir kedi yavrusu beni takip ediyordu. Benim miydi bu kedi? Sarmal bir kediye sahip olduğumu anımsıyorum bir zamanlar. Belki onun yavrusuydu. Sarsakça yürüyordu peşimden. Siyah eriyiklere yapışacaktı o minik patileri şimdi, yanacaktı. …

AYRINTILAR...

DÜŞMEK – ALİ HİKMET EREN – ŞİİR

düşmek* 1. bir insanın ağırlığına duyduğu nefreti yerçekimi nasıl hesaplayabilir? 2. nazik parmaklarıyla yavaşça düşeceğimiz yere koydular bizi sapmayı bulduk anlamda- 3. ben şiiri tahrik amaçlı kullandım bir de! inandığım sözcükleri ve bolca kibrit aldım yanıma anlamın ışığına baktım- *Ali Hikmet Eren, Duruyordu Bir Yol Durması Gereken Yerde kitabından.

AYRINTILAR...