MASUMLAR AĞACI

Dünyada her şeyin bir karşılığı var. Gecenin karşıtı gündüz, iyinin karşıtı kötü ya da yaşamın karşıtı ölüm. Adem ve Havva’nın cennetten kovulmalarına neden olan yasak bir ağaç vardı. Demek ki onları yeniden cennete götürecek başka bir ağaç da yeryüzündeydi. Cennette meyvelerini yiyenlere kendilerini bilmelerini sağlayan bir ağaç varsa, dünyada da insanlar için tövbe olacak bir masumlar ağacı vardı.

“Çocuklarımızı severiz, onların melekler kadar masum olduğunu düşünürüz. Oysa çocuklar sapanla kuş öldürür, karıncaların yuvasını bozar, yolda gördüğü meczuplara oyun olsun diye taş atar. Bunu yaparken asla vicdan azabı duymazlar. İçlerinde kötülük yoktur. Yaptıklarını yetişkinler gibi canice duygularla yapmazlar.”

 “Bu söylediğin doğru,” diye onayladı Şeyh Hasan. Peki, buradan anlamamız gereken şey nedir? Masumiyetin içinde saf iyilik yoktur. İnsan iradesi iyiyi de kötüyü de bilir. İyilik bir seçimdir. Kötülük yapmaya gücü olduğu halde bunu terk eden, ne olursa olsun iyiyi seçen kimse masumdur.”

 

Romanda, son yıllarda fantastik kurguyu tarihi dokunun içine yerleştiren bir akım öne çıkıyor. Gökhan Tok da bu kitabında Masumlar Ağacı’nı arayan Selçuklu, Moğol, Bâtîni, Haçlı gruplarını ve Bizanslıları masalsı bir dünyada topluyor, onları alternatif bir evrende maceraya sürüklüyor.

 

MASUMLAR AĞACI

Yazar Adı : Gökhan TOK

 

Yayınevi : MedaKitap Yayınları

Orijinal Dil: Türkçe

Dizi Adı: Genel Dizi – 17

Türü : ROMAN

Cilt Bilgisi: Karton Kapak

Kağıt Bilgisi: 70. g Avrupa Kitap Kağıdı

Basım Tarihi: Kasim 2017

Basım Bilgisi: 1. Baskı

Sayfa Sayısı: 288

Kitap Boyutları: 13,5 x 21,0 cm

Kitap Ağırlığı :  280 g

  

ISBN No: 978-605-82852-7-9

Barkod No: 9786058285279

 

Etiket Fiyatı: 25 TL

Çıkış Tarihi : 01.11.2017

masumlar

YAZAR: medakitap

mm

Check Also

“TANRI VE KRAL İNDRA” ÜZERİNE BİR DENEME – SEDA ZENGİN

Yabancı, yabancı, gitme ve beni bırakma* paradesee jaana nai परदेसी जाना नै     . …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir