MEDAKİTAP YAYINLARI ANKARA EDEBİYAT BULUŞMALARI

 

MedaKitap Yayınları’nın düzenlediği Ankara Edebiyat Buluşmaları devam ediyor.

MedaKitap’ın 1 Ekim 2016’da başlattığı Ankara Edebiyat Buluşmaları’nda, yine usta bir kalem ağırlanıyor. Ankaralı mimar-yazar Attila Şenkon’un katılacağı etkinliğin konusu: “Yaza-Çize”

Söyleşisinde mesleki kariyerinin ve yazarlık serüveninin birlikteliğinden söz edecek olan Şenkon, yetişkin ve çocuk edebiyatına kazandırdığı çok sayıda kitabının ardından, İletişim Yayınları tarafından Mayıs 2017’de okurla buluşturulacak “Telef” adlı romanına dair ipuçlarını da okurlarıyla paylaşacak.

Ankaralı edebiyatseverlerin ve Attila Şenkon okurlarının kaçırmaması gereken söyleşi, 25 Şubat Cumartesi, 14.00–16.00 saatleri arasında Erguvan Kapısı’nda gerçekleşecek.

 Attila Şenkon, 21 Ağustos 1962’de Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini bu kentte tamamladı. 1987’de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. 1989-1998 arasında TEPE İnşaat’ta çalıştı. 1998’den bu yana Bilkent Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı’nda çalışıyor. Dostluk ve insan ilişkilerini fantastik bir anlatımla sorgulayan öykülerini 1990’da Her Gün Perşembe Olsa adıyla kitaplaştırdı. Bu ilk kitabıyla 1991 Akademi Kitabevi Öykü Özendirme Ödülü’ne değer görüldü.  Güldane Ayaoku Yiğit’in yönettiği Ten Yükü, 19. İFSAK Ulusal Kısa Film Yarışması’nda dördüncü oldu. 2006’da Ahmet Aktaş, Yüzleşme adlı öyküsünü; Hilmi Etikan Film Atölyesi de Sırça Zırhlı Kurşun Asker ve Alt Yazılı Bir Ayrılık Düşü adlı öykülerini kısa metrajlı film yaptı. 2005–2012 yılları arasında her hafta TRT-Radyo-1 için “Gece Yatısı” ve “Mürekkep Kokusu” adlı canlı edebiyat programları hazırlayıp sundu.

MedaKitap Yayınları’nın düzenlediği Ankara Edebiyat Buluşmaları’nda konuk edebiyatçıların ve edebiyatseverlerin bir araya geldiği etkinlikler, ücretsiz düzenlenmekte; katılımcılara sosyal medya üzerinden ve basın aracılığıyla duyurulmaktadır. Ankara Edebiyat Buluşmaları’nda bir arada olmak dileğiyle… Saygıyla duyurulur.

 

MedaKitap Yayınları

   

Erguvan Kapısı

Meşrutiyet Cad. Konur Sokağı No: 11/7 Kızılay / ANKARA

25 Şubat Cumartesi, Saat: 14.00

YAZAR: medakitap

mm

Check Also

“TANRI VE KRAL İNDRA” ÜZERİNE BİR DENEME – SEDA ZENGİN

Yabancı, yabancı, gitme ve beni bırakma* paradesee jaana nai परदेसी जाना नै     . …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir