SORU – ÖZER AYKUT

Soru*
resimli alışkanlık defteri; dört ortalı, kareli, alındı. bu başlangıç, darmadağın sabahın artık mevsimi umursamadığı günlerin ilkinde beyhude heves; yazmak… üstelik beyhude en sevdiğin kelimelerden biriyken, içimden geçen şey; soru en güzel başlangıçtır…
peki neydi soru, neydi başlangıç?
“hissettin mi?” geçenlere değil, gelenlere hatıra gibi baktığın ters curcuna, sildiklerini, bıraktığı izlerden, bana getirdi harflerle. “unuttun mu?” senin olanın, dünya vaktiyle, dokunmakla anlaşıldığı beden de eskiyor artık. her türlü ilişki yakınlık istermiş. bunu kim söyledi? yanlış anladığım bu.
ben kimsenin yanında duramadım,
kendimin bile… var iken varlığına, nefesine duacı olduğum sevdiklerim, uzaktan bilemediler burada olanı, bende saklı duranı. hızla hareket eden yaşamın içinde durağan kalamazsın. bunu kim söyledi? nasılsın sorusuna neden hep “duruyorum” diye cevap verdim.
sanırım durağanın içindeki hareketi, ben yazmazsam kimse bilmeyecekti. peki kelimeler kafi gelecek miydi? üstelik kafi en sevdiğim kelimelerden biriyken, içimden geçen şey; yetişecek miydi bende olana?
olsun, soru en güzel başlangıçtı…
*Beyhude, 2018, Medakitap

YAZAR: medakitap

mm

Check Also

“TANRI VE KRAL İNDRA” ÜZERİNE BİR DENEME – SEDA ZENGİN

Yabancı, yabancı, gitme ve beni bırakma* paradesee jaana nai परदेसी जाना नै     . …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir