GAZETECİ YAZAR AHMET BÖRTECENE VEFAT ETTİ

Gazeteci yazar Ahmet Oktay Börtecene, hayatını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından yayımlanan başsağlığı mesajında, “Şiirimizin ustalarından şair, yazar gazeteci Ahmet Oktay Börtecene’yi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ahmet Oktay Börtecene’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Değerli üyemiz Börtecene’nin ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Mesajda, Börtecene’nin cenazesinin, yarın Erenköy Galip Paşa Camisi’nde öğlen vakti kılınacak namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verileceği kaydedildi.

1933’te Ankara’da doğan Börtecene, 1961’de Yeni İstanbul Gazetesi’nin AnkaraBürosu’nda parlamento muhabiri olarak profesyonel gazeteciliğe başladı.

Ankara Ekspres, İktisat ve Piyasa, Vatan gibi gazetelerde muhabir olarak çalışan Börtecene, daha sonra İstanbul Radyosu, Akajans ve Dünya gazetesinde görev yaptı. 1978’de yeniden TRT’ye dönen Börtecene, 1982’de emekliye ayrıldı. Börtecene, emekli olduktan sonra bir süre de Milliyet gazetesinde çalıştı.

Ortaokulda sıralarında yazmaya başladığı bazı şiirleri çeşitli dergilerde yayınlanan Börtecene, “Her Yüz Bir Öykü Yazar” kitabıyla 1957’deYeditepe Dergisi’nin Şiir Ödülü’nü, “Yol Üstündeki Semender” kitabıyla 1987’de Behçet Necatigil Şiir Ödülü’nü aldı.

YAZAR: medakitap

mm

Check Also

“TANRI VE KRAL İNDRA” ÜZERİNE BİR DENEME – SEDA ZENGİN

Yabancı, yabancı, gitme ve beni bırakma* paradesee jaana nai परदेसी जाना नै     . …