AKSİSANAT DERGİSİ 2. SAYISI ÇIKTI

Aksisanat Dergisi’nin ikinci sayısı biraz gecikmeli de olsa yayımlandı. Bu sayıda dosya konusu olarak “2000’ler Şiiri” tartışıldı. 2000’ler şiirinin neyi ifade ettiği, poetik yönelimleri ve kuşak kavramı Ali Hikmet Eren, Altay Ömer Erdoğan, Neslihan Yalman ve Yılmaz Arslan tarafından farklı açılardan ele alındı.

Sözyeti bölümünün konuğu Baki Ayhan T. oldu. Dolunay Aker, Gülce Başer, Ozan Öztepe ve Şerif Fatih Baki Ayhan’a yönelttikleri soruları -onun şiiri açısından- kendileri de yanıtladı.

Aslıhan Tüylüoğlu Ülkü Tamer ile ilgili inceleme yazısıyla; Dilek Değerli “İz Defteri” başlıklı notlarıyla; Şahin Aybay ‘Kabukları Sıyırmak: Minima Poetika” ile bu sayıda.

Fatma Yeşil “Özdemir Asaf Şiirinde Yalnızlık Halleri”, Okan Yılmaz “Didem Madak Sözlüğü”, İsmail Biçer “Cahit Zarifoğlu Şiirinde Cemal Süreya İzlekleri ya da Bir Benzerlik Kurma Çabası”, Pınar Doğu “Edebiyatın Gölge Karakteri Anlatıcı”, Özenç Esen “Bir Yannis Ritsos Şiiri Okuma Denemesi” adlı inceleme yazılarıyla yer aldı.

Nisâ Leyla, Berna Olgaç ile şiir, edebiyat ve hayat üzerine söyleşi yaptı.

Ayça Erkol, Ahmet Zeki Yeşil, Mehmet Fırat Pürselim ve Levent Karataş öyküleriyle; Berna Olgaç, Hıdır Işık, Oya Uysal, Ozan Öztepe, Önder Çolakoğlu, ise şiirleriyle Aksisanat’ın ikinci sayısında.

22 Ocak 2018’de kaybettiğimiz Enver Ercan’ı saygıyla anıyoruz.

(Basın bülteninden…)

 

YAZAR: medakitap

mm

Check Also

“TANRI VE KRAL İNDRA” ÜZERİNE BİR DENEME – SEDA ZENGİN

Yabancı, yabancı, gitme ve beni bırakma* paradesee jaana nai परदेसी जाना नै     . …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir