POPÜLER ve SEÇKİNCİ BİR YAZAR: WILLIAM SHAKESPEARE – Prof. Dr. Ayşegül YÜKSEL

ZAYTUNG ZONE & MedaKitap Ankara Edebiyat Buluşmaları’nın üçüncüsü, Prof. Dr. Ayşegül Yüksel’in katılımı ile devam ediyor.

 

Dünya ve Türk Tiyatrosu üzerine ulusal ve uluslararası alanda önemli çalışmaları bulunan eleştirmen-yazar Prof. Dr. Ayşegül Yüksel’in konuşmacı olarak katılacağı, Zaytung Zone&MedaKitap Ankara Edebiyat Buluşmaları’nın bu haftaki konu başlığı: “Popüler ve Seçkinci Bir Yazar: William Shakespeare”

İngiltere’nin yetiştirdiği, dünyanın en seçkin drama yazarı ve ozanı kabul edilen William Shakespeare’in 400. ölüm yıldönümünde (23 Nisan 1616), “Shakespeare Yaşıyor!” demek için bir araya geliyoruz. Aşk, sevgi, hırs, kıskançlık, ayrılık acısı gibi en temel insani duyguları işleyen metinleri ile keskin kalemi ve zekâsı üzerine konuşulacak etkinliği 26 Kasım Cumartesi, 14.30–16.30 saatleri arasında Zaytung Zone’dan takip edebilirsiniz.

 

Prof. Dr. Ayşegül Yüksel kimdir?

Eleştirmen-yazar-öğretim üyesi Ayşegül Yüksel, 1941’de İstanbul’da doğdu. Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’ni (1959), İstanbul Üniversitesi’ni (Lisans, 1964), New York Üniversitesi’ni (Y.Lisans, 1966), Ankara Üniversitesi’ni (Doktora 1981) bitirdi. 1970-1987 arası ODTÜ’de, 1987-2006 arasında Ankara Üniversitesi DTCF İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yaptı. DTCF Tiyatro Bölümü’nde 1982’den başlayarak 30 yıl ders verdi. 1985’te Doçent, 1992’de Profesör unvanını alan Yüksel, 2006’da kendi isteğiyle emekli oldu. A.Ü. DTCF, Atılım Üniv., Hacettepe Üniv. Devlet Konservatuvarı ile Başkent Üniv.’de ders verdi/vermekte. Makaleleri üniversitelerin süreli yayınlarında, çeviri ve yazıları Yelken, Ataç, Türk Dili, Varlık, Özgür İnsan, Halkoyu, Milliyet Sanat, Gösteri, Bilim ve Sanat, Evrensel, Felsefe Yazın, Tarih, Kitap-lık, Patika, Kıyı, Tiyatro… Tiyatro, Sahne dergilerinde yayımlandı. Kırk yıldır sürdürdüğü eleştiri yazılarını Cumhuriyet Gazetesi’ndeki ‘Sahneden’ köşesinde yayımlıyor. 1970’ten bu yana Ankara’da yaşayan Yüksel’in tiyatro alanında çok sayıda kitabı ve 14 ödülü bulunuyor.

aysegul-yuksel-afis

Edebiyatçıların konuk edileceği cumartesi etkinliklerinde söyleşiler, paneller ve imza günleri düzenlenerek, edebiyatseverlerin Ankara merkezli olarak bir araya gelmeleri hedeflenmektedir. Yaz dönemine kadar devam edecek olan ZAYTUNG ZONE & MedaKitap Ankara Edebiyat Buluşmaları sosyal medya hesapları ve basın aracılığıyla duyurulacaktır. İki haftada bir ücretsiz düzenlenen edebiyat etkinliklerimizde, başta edebiyatseverler olmak üzere takip etmek isteyen tüm katılımcılarla buluşmayı diliyoruz…

Saygıyla duyurulur.

 

 

ZAYTUNG ZONE & MedaKitap

Ankara Edebiyat Buluşmaları

Meşrutiyet Cad. Konur Sokağı Nu: 8 Kızılay / ANKARA

YAZAR: medakitap

mm

Check Also

“TANRI VE KRAL İNDRA” ÜZERİNE BİR DENEME – SEDA ZENGİN

Yabancı, yabancı, gitme ve beni bırakma* paradesee jaana nai परदेसी जाना नै     . …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir